Σκόρος στην Κύπρο

   

ΣΚΟΡΟΣ  ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ψεκασμοί, Απολυμάνσεις, Τρόποι Καταπολέμησης και Εξολόθρευσης.

 

  moths in cyprus

Προστασία της οικίας σας από Σκόρους

Ενώ οι Σκόροι δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία, είναι παράσιτα οικιών λόγω της σοβαρής φθοράς που προκαλούν οι προνύμφες τους στα ρούχα, τα υφάσματα, τις γούνες, τα δερμάτινα, και τα χαλιά.

Αυτή η καταστροφή των υφασμάτων είναι δυνατόν να συνεχίσει για πολλές εβδομάδες μετά από την εκκόλαψη των αυγών και την εμφάνιση των νεαρών προνυμφών. Σοβαρές καταστροφές υφασμάτων είναι δυνατόν να έχουν γίνει πριν από την εμφάνιση των ιπταμένων εντόμων και για το λόγο αυτό είναι σημαντική η προληπτική λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των Σκώρων.

Ενδείξεις Προσβολής από Σκόρους

Συχνά οι αρχικές ενδείξεις προσβολής από έντομα σκώρων είναι οι φθορές σε υφάσματα, αλλά συνήθως θα υπάρχουν και άλλες ενδείξεις:

 • τέλεια έντομα σκώρων ( συχνά έρπουν αντί να πετούν )
 • προνύμφες σε μορφή σκουληκιού (προνύμφες σκώρων)
 • σωλήνες με μεταξένια υφή ή θήκες μέσα στις οποίες ζουν οι προνύμφες των σκώρων
 • νύμφες- χρυσαλλίδες (μεταξωτά κουκούλια) μέσα στα οποία οι προνύμφες μεταμορφώνονται σε σκόρους

Ταυτοποίηση Σκώρων

Υπάρχουν τέσσερα είδη εντόμων σκώρων που προκαλούν προσβολές στις οικίες :

 • Τα τέλεια έντομα έχουν μήκος 6-8mm με ανοιχτόχρωμα φτερά και χωρίς κάποιο άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό
 • Προνύμφες χρώματος κρέμ – άσπρο με κεφάλι χρώματος καφέ και μήκος έως 10mm
 • Οι προνύμφες των σκώρων κάνουν ακανόνιστες τρύπες σε υφάσματα
 • Απαντώνται ιδιαίτερα σε υφάσματα ζωικής προέλευσης
 • Τα τέλεια έντομα έχουν μήκος 6mm χρώματος σκούρο – ανοιχτό κίτρινο και τρείς αχνές κηλίδες
 • Προνύμφες χρώματος κρέμ – άσπρο και μήκος έως 10mm
 • Κάνει όμοιομεγέθη τρύπες στο ύφασμα σε σχέση με τον κοινό σκόρο των ενδυμάτων
 • Τα τέλεια έντομα έχουν μήκος 8-14mm και χρώματος καφέ με τρείς η τέσσερις σκουρόχρωμες κηλίδες
 • Προνύμφες έως 20mm μήκος, χρώματος υποκίτρινου με κεφάλι χρώματος καφέ
 • Οι προνύμφες τρέφονται με διάφορα υφάσματα ζωικής προέλευσης, όπως μαλλί, δέρμα και φτερά
 • Τα τέλεια έντομα έχουν μήκος 6-10mm, το κεφάλι έχει χρώμα λευκό και έχει ποικιλόχρωμα φτερά
 • Προνύμφες έως 20 mm μήκος, χρώματος κρεμ με κεφάλι χρώματος κοκκινοκαφέ
 • Οι προνύμφες αναζητούν την τροφή τους σε διάφορα υλικά. Προκαλούν μικρότερες φθορές σε υφάσματα σε σχέση με τους υπόλοιπους σκόρους.

Πώς να κρατήσετε τους σκόρους μακριά

Είναι δύσκολο να αποτρέψετε τους σκόρους να εισέλθουν από ένα ανοιχτό παράθυρο ή μία ανοιχτή πόρτα. Οι σκόροι προσελκύονται από τα φώτα της οικίας.

Όταν τελικά τα έντομα των σκώρων εισέλθουν στην οικία, εναποθέτουν τα αυγά τους σε σκοτεινά και ήσυχα σημεία, όπου αποθηκεύονται ρούχα και υφάσματα.

Χώροι υψηλού κινδύνου θεωρούνται τα δωμάτια επισκεπτών, κάτω από τα κρεβάτια, ντουλάπια και ντουλάπες που χρησιμοποιούνται σπάνια. Επίσης χώροι υψηλού κινδύνου είναι και οι σοφίτες, γιατί οι σκόροι προσελκύονται από τις φωλιές των πουλιών που μπορεί να υπάρχουν στις μαρκίζες οροφής του σπιτιού.

Τα βρόμικα ή λερωμένα ρούχα είναι ιδιαίτερα ελκυστικά στους σκόρους. Καλό είναι να καθαρίζετε τα ρούχα πριν τα αποθηκεύσετε.

Όπου θα αποθηκευτούν υφάσματα για μεγάλο χρονικό διάστημα, καλό είναι να τα τοποθετείτε σε σφραγισμένες πλαστικές σακούλες, ή βαλίτσες.

Σκουπίζετε τακτικά κάτω από τα έπιπλα με ηλεκτρική σκούπα για να απομακρύνεται τα αυγά των σκώρων πριν αυτά εκκολαφθούν. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν στο παρελθόν ο χώρος είχε αντιμετωπίσει προσβολή ή αν έχετε αντιληφθεί αυξημένη δραστηριότητα των σκώρων.

Η εταιρεία μας εξολοθρεύει με ειδικές μεθόδους και ψεκασμούς τους σκόρους,  ανάλογα με το είδος τους χρησιμοποιώντας φάρμακα εγκεκριμένα από τις Υγειονομικές Αρχές  του Υπουργείου Γεωργίας και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπάρχει λύση!

Ο Σκόρος στην Κύπρο μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Η εταιρεία μας εξολοθρεύει με ειδικές μεθόδους και ψεκασμούς τον Σκόρο στην Κύπρο, ανάλογα με το είδος τους χρησιμοποιώντας φάρμακα εγκεκριμένα από τις Υγειονομικές Αρχές του Υπουργείου Γεωργίας και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι τεχνικοί επιστήμονες της FLY PEST CONTROL είναι πάντα κοντά σας και έχουν στη διάθεση τους μια σειρά από πανίσχυρα απολυμαντικά, εντομοκτόνα, μεθόδους για την αντιμετώπιση των εντόμων και τρωκτικών και παρέχουν τη βεβαιότητα ότι η προσβολή έχει αντιμετωπιστεί πλήρως με ικανοποιητικά αποτελέσματα, παρέχοντας υψηλό επίπεδο ασφάλειας για την οικογένεια σας αλλά και για τα κατοικίδια ζώα σας.

Για αυτό, σε περίπτωση που έχετε πρόβλημα με το Σκόρο στην Κύπρο, μην διστάσετε να μας καλέσετε για δωρεάν επιθεώρηση και συμβουλές. Είμαστε διαθέσιμοι όλο το 24ωρο για οποιοδήποτε πρόβλημα έχετε. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 99623363, 22311698

Εμπιστευτείτε τους ειδικούς!