Σαράκι στην Κύπρο

   

ΣΑΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ψεκασμοί, Απολυμάνσεις, Τρόποι Καταπολέμησης και Εξολόθρευσης.

Canker wood in Cyprus1 Canker wood in Cyprus

Πολλά άτομα αντιμετωπίζουν προβλήματα με το Σαράκι στην Κύπρο. Τα ξυλοφάγα έντομα (σαράκια) είναι φυτοφάγα έντομα που στις διατροφικές τους συνήθειες περιλαμβάνουν την κατανάλωση ξύλου.

Τα ξυλοφάγα έντομα κατατάσσονται σε διάφορες τάξεις με ξεχωριστά μορφολογικά χαρακτηριστικά και ιδιαιτερότητες σε ό, τι αφορά τη συμπεριφορά. Παρουσιάζουν διαφορές σε σχέση με τις προτιμήσεις στο ξύλο που προσβάλουν. Κάποια προτιμούν συγκεκριμένες ομάδες φυτών (φυλλοβόλλα, αειθαλή, ειδικές οικογένειες δέντρων) και άλλα έχουν ευρύτερο φάσμα. Επιπλέον, οι προτιμήσεις σχετίζονται με την κατάσταση του ξύλου (βαθμός αποσύνθεσης, σκληρότητα, ζωντανό και νεκρό ξύλο) και το μέρος του (εγκάρδιο ξύλο, σόμφο ή φλοιός).

Σε πολλά ξυλοφάγα έντομα παρατηρείται συμβίωση με πρωτόζωα ή βακτήρια. Τα τελευταία είναι εγκατεστημένα στο πεπτικό σύστημα των εντόμων και παράγουν κυτταρινάση, ένα ένζυμο απαραίτητο για τη διάσπαση της κυτταρίνης του ξύλου. Άλλα έντομα, όπως οι τερμίτες παράγουν τη δική τους κυτταρινάση. Μερικά είδη εντόμων τρέφονται με μύκητες, που διαβρώνουν το ξύλο και με τη δράση τους διασπείρουν τα σπόρια των μυκήτων σε μη προσβεβλημένα τμήματα του ξύλου.

Ξυλοφάγα κατοικημένων χώρων

Τα ξυλοφάγα κατοικημένων χώρων έχουν προσαρμοστεί σε ξηρό ξύλο (επεξεργασμένο) και οι στοές που δημιουργούν είναι άχρωμες, στεγνές και με πριονίδι. Αντίθετα, τα ξυλοφάγα που προσβάλλον το ξύλο των δέντρων σε εξωτερικούς χώρους έχουν προσαρμοστεί σε ξύλο με μεγαλύτερη υγρασία και οι στοές είναι άδειες, με καστανό χρώμα.

Υπάρχει λύση!

Το Σαράκι στην Κύπρο μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα. Η εταιρεία μας εξολοθρεύει με ειδικές μεθόδους και ψεκασμούς το Σαράκι στην Κύπρο, ανάλογα με το είδος τους χρησιμοποιώντας φάρμακα εγκεκριμένα από τις Υγειονομικές Αρχές του Υπουργείου Γεωργίας και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι τεχνικοί επιστήμονες της FLY PEST CONTROL είναι πάντα κοντά σας και έχουν στη διάθεση τους μια σειρά από πανίσχυρα απολυμαντικά, εντομοκτόνα, μεθόδους για την αντιμετώπιση των εντόμων και τρωκτικών και παρέχουν τη βεβαιότητα ότι η προσβολή έχει αντιμετωπιστεί πλήρως με ικανοποιητικά αποτελέσματα, παρέχοντας υψηλό επίπεδο ασφάλειας για την οικογένεια σας αλλά και για τα κατοικίδια ζώα σας.

Για αυτό, σε περίπτωση που έχετε πρόβλημα με το Σαράκι στην Κύπρο, μην διστάσετε να μας καλέσετε για δωρεάν επιθεώρηση και συμβουλές. Είμαστε διαθέσιμοι όλο το 24ωρο για οποιοδήποτε πρόβλημα έχετε. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 99623363, 22311698

Εμπιστευτείτε τους ειδικούς!