Μύγες στην Κύπρο

   

ΜΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ψεκασμοί, Απολυμάνσεις, Τρόποι Καταπολέμησης και Εξολόθρευσης.

flies in Cyprus 1 flies in Cyprus

Πολλά άτομα αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις Μύγες στην Κύπρο. Είναι γνωστό ότι μεταδίδουν την εντερίτιδα και παρασιτικά σκουλήκια, ενώ συνδέονται επίσης με την εξάπλωση του τύφου και της χολέρας. Μεγάλοι αριθμοί μυγών αναπτύσσονται συνήθως σε συγκεκριμένα περιβάλλοντα, όπως οι εγκαταστάσεις εντατικής εκτροφής ζώων και οι χωματερές. Καθώς οι πληθυσμοί αυτοί αυξάνονται, είναι πιθανόν να εξαπλωθούν και σε γειτονικές περιοχές και να αποτελέσουν πρόβλημα στις κατοικίες της περιοχής, τα εστιατόρια κ.λπ.

Musca domestica

   
Κοινή ονομασία: Οικιακή μύγα
Μήκος: Περίπου 6–8 χλστ.
Χρώμα και περιγραφή: Κάνει ασπριδερά αυγά μήκους περίπου 1 χιλιοστού. Οι προνύμφες έχουν άσπρο/κίτρινο χρώμα, τρέφονται κατά ομάδες και έχουν μήκος έως 12 χιλιοστά. Οι νύμφες έχουν ωοειδές σχήμα και κοκκινωπό χρώμα και συνήθως απαντώνται σε πιο ξηρές περιοχές. Μόλις ξεπροβάλλουν τα ενήλικα έντομα, είναι γκριζωπά με αχνές λωρίδες στο θώρακα. Έχουν μεγάλα κόκκινα μάτια και μήκος περίπου 6 χιλιοστά.

Συνήθειες και περιβάλλον διαβίωσης:

Έχουν μεγάλη ακτίνα πτήσης που φτάνει έως τα 5 χιλιόμετρα, και οι θηλυκές μύγες του είδους φροντίζουν να εναποθέτουν τα αυγά τους σε οργανική ύλη που βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης, ζύμωσης ή είναι υγρή. Η φυτική ύλη σε κατάσταση αποσύνθεσης ή τα περιττώματα ζώων συνήθως αποτελούν τα ιδανικά σημεία αναπαραγωγής.
Κύκλος ζωής: 1 έως 4 εβδομάδες
Ρυθμός αναπαραγωγής: Κατά την ενήλικη φάση της ζωής της, η οποία διαρκεί 1–3 μήνες, η θηλυκή μύγα μπορεί να γεννήσει 4–5 παρτίδες από 100–150 αυγά. Τα αυγά εναποτίθενται σε υγρή ύλη που βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης και μέσα σε 8–48 ώρες εκκολάπτονται σε προνύμφες εντόμων. Περνούν από 3 φάσεις αλλαγής του φτερώματος (πτερόρροια) πριν από την ενηλικίωση, η οποία μπορεί να χρειαστεί 5 μόνον ημέρες, αλλά εξαρτάται από τις συνθήκες. Τότε σχηματίζεται η νύμφη και μερικές ημέρες αργότερα ξεπροβάλλει το ενήλικο έντομο.

Fannia canicularis

   
Κοινή ονομασία: Μικρή οικιακή μύγα
Μήκος: Περίπου 3,5–6 χλστ.

Χρώμα και περιγραφή:

Τα αυγά έχουν χαρακτηριστικό σχήμα μπανάνας και μήκος περίπου 1 χιλιοστό. Οι προνύμφες έχουν μήκος έως 8 χιλιοστά και γκρι/καφέ χρώμα. Οι νύμφες απαντώνται συνήθως σε πιο ξηρές περιοχές και έχουν σκούρο χρώμα. Το ενήλικο έντομο έχει 3 διαμήκεις λωρίδες στο θώρακα, οι οποίες είναι πιο έντονες στο αρσενικό απ’ ό,τι στο θηλυκό, και κιτρινωπή κοιλιά. Το ενήλικο έντομο έχει συνήθως μήκος 6 χιλιοστά.

Συνήθειες και περιβάλλον διαβίωσης:

Οι προνύμφες τρέφονται με κάθε είδους οργανική ύλη σε αποσύνθεση, αλλά συνήθως συνδέονται με τα απορρίμματα τροφίμων κι επομένως εντοπίζονται συχνότερα γύρω από κάδους απορριμμάτων και σημεία ρίψης σκουπιδιών, δεδομένου ότι αποτελούν ιδανικά σημεία αναπαραγωγής. Είναι επίσης πιθανόν να αποτελούν μεγάλο πρόβλημα σε ορισμένα είδη πτηνοτροφείων.
Κύκλος ζωής: 2 έως 4 εβδομάδες
Ρυθμός αναπαραγωγής: Τα αυγά εναποτίθενται συνήθως σε παρτίδες των 50, ενώ το θηλυκό γεννά έως 2.000 αυγά καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του. Τα αυγά εναποτίθενται σε υγρή οργανική ύλη που βρίσκεται σε αποσύνθεση και μέσα σε 24–48 ώρες εκκολάπτονται σε προνύμφες εντόμων. Οι προνύμφες χρειάζονται περίπου 6 ημέρες για να φτάσουν στο στάδιο της νύμφης ανάλογα με τις συνθήκες, ενώ το ενήλικο έντομο ξεπροβάλλει μετά από 7–14 μέρες συνήθως.

Υπάρχει λύση!

Οι Μύγες στην Κύπρο μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα. Η εταιρεία μας εξολοθρεύει με ειδικές μεθόδους και ψεκασμούς τις Μύγες στην Κύπρο, ανάλογα με το είδος τους χρησιμοποιώντας φάρμακα εγκεκριμένα από τις Υγειονομικές Αρχές του Υπουργείου Γεωργίας και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι τεχνικοί επιστήμονες της FLY PEST CONTROL είναι πάντα κοντά σας και έχουν στη διάθεση τους μια σειρά από πανίσχυρα απολυμαντικά, εντομοκτόνα, μεθόδους για την αντιμετώπιση των εντόμων και τρωκτικών και παρέχουν τη βεβαιότητα ότι η προσβολή έχει αντιμετωπιστεί πλήρως με ικανοποιητικά αποτελέσματα, παρέχοντας υψηλό επίπεδο ασφάλειας για την οικογένεια σας αλλά και για τα κατοικίδια ζώα σας.

Για αυτό, σε περίπτωση που έχετε πρόβλημα με τις Μύγες στην Κύπρο, μην διστάσετε να μας καλέσετε για δωρεάν επιθεώρηση και συμβουλές. Είμαστε διαθέσιμοι όλο το 24ωρο για οποιοδήποτε πρόβλημα έχετε. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 99623363, 22311698

Εμπιστευτείτε τους ειδικούς!