Απεντόμωση στην Κύπρο

   

Απεντόμωση

Απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες και τα έντομα σε όλη την Κύπρο.

Απεντόμωση στην Κύπρο

Ένας τρόπος για να απαλλαγούμε από το πρόβλημα των εντόμων είναι η Απεντόμωση στην Κύπρο. Με τον όρο Απεντόμωση εννοούμε την καταπολέμηση και τον έλεγχο του πληθυσμού των εντόμων στο χώρο στον οποίο γίνεται. Με απλά λόγια, η Απεντόμωση αποτελεί ένα είδος έμμεσης απολύμανσης, αφού τα έντομα είναι φορείς παθογόνων μικροοργανισμών, δηλαδή μύκητες, ιοί και βακτήρια, και είναι υπεύθυνα για πολλές μολυσματικές ασθένειες, κάποιες ασήμαντες, κάποιες άλλες όμως ιδιαίτερα επικίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Η απεντόμωση είναι μια διαδικασία η οποία δεν γίνεται με τον ίδιο τρόπο κάθε φορά. Δύο είναι οι παράγοντες που καθορίζουν τον τρόπο εφαρμογής της. Ο πρώτος είναι το έντομο, το οποίο θέλουμε να αντιμετωπίσουμε, και ο δεύτερος είναι ο χώρος στον οποίο θα γίνει η απεντόμωση. Αφού λάβουμε υπόψη τους ανωτέρω παράγοντες, προκύπτουν οι εξής μέθοδοι:

 

  • Απεντόμωση με ψεκαστήρα χαμηλής πίεσης.

 

Η απεντομωση με ψεκαστήρα χαμηλής πίεσης χρησιμοποιείται συνήθως σε εκκλησίες, πολυκατοικίες, κατοικίες και καταστήματα. Εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση τής κατσαρίδας αλλά και άλλων εντόμων.

Η πίεση του ψεκαστήρα δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 2 bar και θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε απόσταση 50 εκατοστών από τον χώρο στον οποίο υπάρχει το πρόβλημα. Με την απεντόμωση μέσω του ψεκασμού με ψεκαστήρα χαμηλής πίεσης σκοπεύουμε στην ρίψη μικρών σταγόνων, χωρίς να λεκιάζουμε, καθώς σε διαφορετική περίπτωση το φάρμακο θα χάσει την δράση του και την αποτελεσματικότητά του.

  • Απεντόμωση με ψεκασμό με μηχάνημα πίεσης

Η απεντόμωση με ψεκαστήρα υψηλής πίεσης χρησιμοποιείται σε βιομηχανικούς και υπαίθριους χώρους, όπου η ψεκαζόμενη επιφάνεια είναι μεγάλης έκταση. Μέσω της διαδικασίας αυτής, το εντομοκτόνο ρίχνεται στις επιφάνειες που τα έντομα κινούνται ή έχουν δημιουργήσει τις φωλιές τους. Κυρίως αφορά βιομηχανικούς και υπαίθριους χώρους, καθώς και σε κήπους, όπου η ψεκαζόμενη επιφάνεια είναι μεγάλης έκτασης (ζιζανιοκτόνα) αλλά και οι ιδιαιτερότητες των χώρων όπως κήποι.

Κρίσιμο είναι σε αυτή τη μέθοδο, η σωστή επιλογή των εντομοκτόνων. Στην Fly Pest Control προσέχουμε πάντα να διαλέγουμε τα κατάλληλα φάρμακα έτσι ώστε να μην σκοτώνουμε τα ωφέλιμα έντομα, αλλά μόνο αυτά που δημιουργούνε το πρόβλημα.

  • Απεντόμωση με ειδικό GEL για κατσαρίδες

Η απεντόμωση με ειδικό πιστόλι γίνεται μέσω της τοποθέτησης GEL ως δόλωμα για τις κατσαρίδες στα σημεία που αυτές συχνάζουν ή που φωλιάζουν. Αυτό σταδιακά θα περάσει σε όλο τον πληθυσμό και θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα, καθώς έχει 100% επιτυχία. Επιπρόσθετα, είναι άοσμο, δεν αφήνει λεκέδες, και δεν χρειάζεται να μετακινηθεί κανένα έπιπλο. Τέλος, ένα ακόμη θετικό αυτής μεθόδου είναι ότι μπορεί γίνει την ώρα που ο χώρος λειτουργεί, είτε είναι κατάστημα ή γραφείο, είτε σπίτι.

  • Απεντόμωση με ειδικούς νεφελοψεκαστήρες, που μετατρέπουν το υγρό διάλυμα των πυρεθρίνων σε νεφέλωμα

Η απεντόμωση μέσω αυτής της μεθόδου γίνεται σε χώρους όπου ο ψεκασμός δεν είναι εφικτός, όπως σε βιομηχανικά κτήρια, ή αποθηκευτικούς χώρους. Με αυτή την μέθοδο, και μέσω ενός ειδικού μηχανήματος, το φάρμακο διοχετεύεται στον χώρο με την μορφή καπνού (νεφελοψεκασμός). Ο καπνός με την σειρά του διεισδύει σε μέρη που υπό άλλες περιπτώσεις θα ήταν απρόσιτα, και καλύπτει όλες τις επιφάνειες αποτελεσματικά. Με την απεντόμωση μέσω νεφελοψεκασμού επιτυγχάνεται μια αποτελεσματική λύση που διαρκεί στο χρόνο.

Απεντόμωση στην Κύπρο

Η Fly Pest Control προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες σχετικά με την Απεντόμωση στην Κύπρο. Μην διστάσετε να μας καλέσετε για μια δωρεάν επιθεώρηση. Οι ειδικοί της Fly Pest Control θα είναι κοντά σας για να σας βοηθήσουν  σε κάθε πρόβλημα. Εμπιστευτείτε τους ειδικούς.